Rețetă de Colac de Casă: Cum să Pregătești Pâinea Tradițională Fără Efort

0
(0)

Experimentați bucuria de a coace acasă cu această rețetă ușoară de colac de casă, perfect pentru a aduce aroma tradițională în bucătăria proprie.

Acest colac, preparat cu ingrediente simple și tehnici fără frământare intensivă, este ideal pentru oricine dorește să se bucure de pâine proaspătă fără a petrece ore în bucătărie.

Urmăriți rețeta pas cu pas pentru a crea o pâine moale, aromată și impresionantă, care să fie centrul atenției la orice masă sau întâlnire de familie.

O rețetă de Elena Tănase

Dificultate:BeginnerTimp de preparare: 30 de minuteTimp de coacere, fierbere, prăjire: 40 de minuteTimp de odihnire: 40 de minuteTimp total: minutePorții:4 porțiiCalorii:300 kcal Cel mai bun anotimp:Available

Descriere

Învață cum să faci un colac de casă tradițional cu această rețetă simplă și delicioasă. Urmărește pașii detaliați pentru a prepara un colac pufos și aromat, perfect pentru orice ocazie. Redescoperă plăcerea de a coace pâine acasă și impresionează-ți familia și prietenii cu abilitățile tale culinare.

Ingrediente pentru un colac mare (tava de 38 cm)

Mod de Preparare

 1. Într-un castron mare, cernem făina și amestecăm cu sarea. Facem o adâncitură în mijlocul făinii.
 2. Într-un ibric, încălzim ușor apa. Într-un castron mic, punem drojdia, zahărul și puțină apă călduță pentru a dizolva drojdia sub formă de pastă. Adăugăm această pastă și restul de apă în adâncitura din făină.
 3. Cu o lingură, începem să amestecăm ingredientele, adăugând treptat și uleiul.
 4. Când aluatul începe să se lege, îl frământăm bine timp de 5 minute, adăugând la nevoie puțină apă sau făină pentru a obține un aluat moale și elastic.
 5. Ungem un castron cu puțin ulei, punem aluatul în el și îl lăsăm să dospească într-un loc călduros, acoperit cu un șervet curat sau folie de prospețime, până își dublează volumul (aproximativ o oră).
 6. După dospire, transferăm aluatul pe o suprafață ușor înfăinată. Întindem aluatul într-un baton lung, tăiem o bucată de 250 gr, iar restul îl împărțim în trei bucăți egale.
 7. Întindem fiecare bucată într-un șnur lung de aproximativ 40 cm și împletim cele trei șnururi, formând un cerc mare ca o coroană într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
 8. Din aluatul rezervat, formăm o bilă pe care o așezăm în mijlocul coroanei. Restul aluatului îl împărțim în două și facem două șnururi lungi și subțiri, cu care îmbrăcăm coroana, lipind marginile la îmbinare.
 9. Lăsăm colacul să dospească încă 30 de minute, acoperit. Apoi preîncălzim cuptorul.
  Ungem colacul cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte și presărăm semințele preferate.
 10. Coacem colacul la 180°C pentru 25-30 de minute, până se rumenește frumos.
Cuvinte cheie:colac de casă, pâine tradițională, rețetă de colac, coacere pâine, drojdie uscată, colac fără frământare, colac cu semințe de mac, colac cu susan, rețetă simplă colac, pâine pufoasă, colac pentru întâlniri de familie

Serviți colacul de casă proaspăt și savurați-l alături de preparatele preferate.

Acest colac va rămâne proaspăt timp de 3-4 zile dacă este păstrat învelit în hârtie de copt și depozitat într-o sacoșă de plastic.

Vă dorim Poftă Bună și să vă bucurați de fiecare înghițitură din acest deliciu tradițional, care aduce gustul autentic al pâinii de casă direct pe masa dumneavoastră.

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *