Rețeta Coq Au Vin În Stil Românesc

5
(1)

Coq au Vin” în stil românesc! Un fel clasic de mâncare franțuzească, adaptat cu o notă românească.

Hai să pregătim împreună o versiune delicioasă de Coq au Vin, folosind ingrediente ușor de găsit și pas cu pas, pentru a te ajuta să te bucuri de experiența gătitului.

Dificultate:BeginnerTimp de preparare: 15 minuteTimp de coacere, fierbere, prăjire: 50 de minuteTimp de odihnire: 40 de minuteTimp total:1 oră 5 minutePorții:4 porțiiCalorii:300 kcal Cel mai bun anotimp:Available

Descriere

Coq au Vin, un clasic franțuzesc reinterpretat cu o notă românească, este un fel de mâncare bogat și aromat, perfect pentru o cină specială.
Puiul este frumos rumenit și apoi încet fiert într-un sos de vin roșu robust, alături de ceapă, morcovi și ciuperci, îmbogățit cu o notă de cimbru și dafin.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pregătirea Puiului: Condimentează bucățile de pui cu sare și piper. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și prăjește puiul până devine auriu pe ambele părți. Scoate puiul și pune-l deoparte.
  2. Sotarea Legumelor: În aceeași tigaie, adaugă ceapa și morcovii. Gătește până se înmoaie. Adaugă usturoiul și gătește pentru încă un minut.
  3. Adăugarea Vinului: Toarnă vinul roșu și lasă-l să fiarbă câteva minute pentru a permite alcoolului să se evapore.
  4. Gătitul Puiului: Adaugă puiul înapoi în tigaie. Adaugă pasta de tomate, supa de pui, cimbru și frunzele de dafin. Adu la fierbere, apoi redu focul și lasă să fiarbă la foc mic, acoperit, timp de aproximativ 30 de minute.
  5. Adăugarea Ciupercilor: Adaugă ciupercile și gătește pentru încă 10-15 minute sau până când puiul este complet gătit și sosul s-a îngroșat puțin.
  6. Finalizarea: Ajustează condimentele cu sare și piper după gust. Scoate frunzele de dafin și servește cald.
Cuvinte cheie:Coq au Vin, românesc, pui, vin roșu, ceapă, morcov, ciuperci, condimente, cină specială

Coq au Vin: O Delicatesă Clasică a Bucătăriei Franceze

În inima gastronomiei franceze se află un preparat atât de simplu, cât și de elegant: coq au vin sau, în traducerea noastră românească, cocoș în vin.

Acest deliciu culinar are rădăcini adânci în istoria bucătăriei franțuzești, purtând cu sine aroma tradițiilor și a poveștilor vechi.

Povestea începe în satele pitorești ale Franței, unde coq au vin era considerat un fel de mâncare rustic, unul dintre cele mai vechi preparate ale bucătăriei țării.

Legende străvechi spun că o rețetă similară era cunoscută și de către gali, indicând vechimea și rădăcinile profunde ale acestui preparat în cultura franceză.

Prima documentare scrisă a rețetei coq au vin datează din anul 1864, însă este clar că tradiția sa culinară este mult mai veche.

Acest preparat clasic a traversat secolele, evoluând și îmbogățindu-se cu fiecare generație care l-a preparat.

Fiecare încercare de a pregăti coq au vin aduce cu sine o călătorie în inima bucătăriei franceze, oferind o experiență culinară ce depășește granițele timpului și ale locurilor.

Acesta nu este doar un fel de mâncare, ci o invitație de a explora și de a savura istoria și cultura unei națiuni prin intermediul gusturilor sale unice.


Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *