Rețetă Chec din Albușuri cu Cacao și Coacăze

0
(0)

Descoperă plăcerea de a prepara un desert ușor și aromat cu acest chec din albușuri cu cacao și coacăze. Perfect pentru orice ocazie, fie că e vorba de o cafea cu prietenii sau ca răsfăț după o masă în familie, acest chec îmbină textura aerată a albușurilor bătute cu savoarea intensă a cacaoi și prospețimea coacăzelor. Ușor de pregătit și delicios, acest chec este o alegere excelentă pentru cei care doresc să impresioneze cu un desert fără prea mult efort.

L rețetă de Elena Tănase

Rețetă Chec din Albușuri cu Cacao și Coacăze

Dificultate:BeginnerTimp de preparare: 30 de minuteTimp de coacere, fierbere, prăjire: 40 de minuteTimp de odihnire: 40 de minuteTimp total: minutePorții:4 porțiiCalorii:300 kcal Cel mai bun anotimp:Summer

Descriere

Acest chec din albușuri cu cacao și coacăze este un desert ideal pentru orice moment al zilei, combinând textura aerată a albușurilor bătute cu gustul intens al cacaoi și prospețimea coacăzelor. Simplu de preparat și delicios, checul nostru este perfect pentru cei care doresc să impresioneze cu un desert sănătos și plin de savoare.

Ingrediente

Mod de Preparare

  1. Pregătirea albușurilor: Separați albușurile și bateți-le cu un praf de sare până devin spumoase. Adăugați treptat zahărul și continuați să mixați până obțineți o bezea fermă și lucioasă.
  2. Incorporarea ingredientelor uscate: Adăugați sucul de lămâie și esența de vanilie la bezea, apoi încorporați făina și agentul de afânare, amestecând ușor cu o spatulă pentru a păstra aerarea.
  3. Prepararea compoziției: Împărțiți compoziția în două. În jumătate dintre ele, adăugați cacaoa amestecată cu laptele.
  4. Asamblarea în tavă: Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați prima jumătate a compoziției. Distribuiți coacăzele uniform peste suprafață, apoi acoperiți cu compoziția cu cacao.
  5. Coacerea: Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți checul timp de aproximativ 40 de minute. Verificați coacerea cu o scobitoare.
  6. Răcirea și servirea: Lăsați checul să se răcească complet înainte de a-l felia.
Cuvinte cheie:rețetă chec, desert ușor, rețete de chec, chec fără gălbenușuri, cum să faci chec, chec pentru copii, rețetă simplă chec

Acest chec din albușuri cu cacao și coacăze este nu doar un desert delicios, ci și o dovadă că poți crea ceva special din ingrediente simple. Este ideal pentru a aduce un zâmbet celor dragi, fie că îl servești la o ocazie specială sau pur și simplu ca un răsfăț dulce în orice zi. Bucură-te de textura sa ușoară și de combinația perfectă de arome, care sigur va satisface orice poftă de dulce.

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *