Reteta Pască Însiropată cu Aluat Bicolor

5
(1)

Pasca Insiropată cu Aluat Bicolor, Brânză Dulce și Coacăze Roșii: O Rețetă Festivă Deosebită

Descoperă rețeta perfectă de Paște care va aduce un plus de culoare și savoare mesei tale festive: Pasca Insiropată cu Aluat Bicolor, Brânză Dulce și Coacăze Roșii.

Această variantă unică a pascăi tradiționale îmbină textura moale și aromată a brânzei de vaci cu dulceața coacăzelor roșii și o prezentare impresionantă datorită aluatului bicolor.

Pregătirea acestei retete de pască este o modalitate excelentă de a celebra sărbătorile pascale, oferindu-le celor dragi un desert de neuitat, plin de gust și culoare.

Urmează pașii simpli și bucură-te de laudele oaspeților tăi cu această rețetă specială, gata să încânte orice masă de sărbătoare.

O reteta de Elena Tănase

Pasca Insiropată cu Aluat Bicolor, Brânză Dulce și Coacăze Roșii: O Rețetă Festivă Deosebită

Dificultate:BeginnerTimp de preparare: 30 de minuteTimp de coacere, fierbere, prăjire: 40 de minuteTimp de odihnire: 40 de minuteTimp total: minutePorții:4 porțiiCalorii:300 kcal Cel mai bun anotimp:Summer

Descriere

Îmbogățește masa de Paște cu o rețetă excepțională de pască insiropată cu aluat bicolor, brânză dulce și coacăze roșii. Descoperă pașii simpli pentru un desert festiv care promite să fie punctul culminant al sărbătorii tale.

Ingrediente Pentru Aluatul cu Cacao

 • Pentru Aluatul Alb

 • Pentru Umplutură (pentru o tavă, dublați cantitățile pentru 2 tavi)

Mod de Preparare

 1. Cernem făina și cacaoa într-un bol încăpător, adăugăm zahărul, brânza proaspătă, gălbenușurile, untul topit în lapte călduț, drojdia, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie/portocală și sarea. Amestecăm cu o lingură, apoi frământăm până obținem un aluat ușor lipicios și elastic. Dacă este necesar, adăugăm mai multă făină. Învelim aluatul și îl lăsăm la dospit circa 1 oră.
 2. Pregătirea Aluatului Alb

 3. Repetăm procesul pentru aluatul alb, înlocuind cacaoa cu făină.
 4. Pregătirea Umpluturii

 5. Într-un bol, amestecăm brânza de vaci, albușurile, grișul, smântâna, coaja rasă, un vârf de sare și zahărul vanilat. Dăm compoziția la rece în timp ce ne ocupăm de aluaturi.
 6. Asamblarea Pascăi

 7. Împărțim fiecare aluat în 3 părți egale, formând 3 bile din fiecare tip de aluat. Întindem o foaie din aluatul alb (sau cu cacao) mai mare decât tava, pe care o așezăm în tava pregătită, creând o bază și ridicând ușor marginile.
 8. Din aluatul rămas, formăm biluțe de dimensiunea unei nuci, pe care le așezăm intercalat pe marginea tavii, lipindu-le de bază
 9. Împărțim compoziția de brânză în cele două tavi, nivelăm și ornăm cu coacăze roșii.
 10. Ungem marginile pascăi cu gălbenuș de ou și coacem fiecare tavă la 180°C timp de 15-20 de minute sau până când sunt rumenite frumos.
 11. Siropul și Servirea

 12. În timp ce pascăle sunt încă calde, le insiropăm ușor pe margini cu un sirop făcut din apă și miere sau zahăr. Lăsăm să se răcească complet înainte de a servi.
Cuvinte cheie:rețetă pasca, pasca cu brânză, pasca insiropată, aluat bicolor, desert de Paște, coacăze roșii, brânză dulce, desert festiv

Pasca Insiropată cu Aluat Bicolor, Brânză Dulce și Coacăze Roșii reprezintă o reinterpretare a deserturilor tradiționale de Paște, aducând în prim-plan creativitatea și pasiunea pentru gătit.

Această rețetă este dovada că tradiția și inovația pot merge mână în mână, oferind o experiență culinară remarcabilă.

Te invităm să redescoperi bucuria de a găti și de a împărtăși cu cei dragi un desert cu adevărat special, care va aduce zâmbete și apreciere la orice masă festivă.

Poftă bună și sărbători fericite!

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *